Chrupiace, panierowane kotleciki z boczniakow
Chrupiace, panierowane kotleciki z boczniakow
Spytałam dzieci co chcą zjeść na obiad. Oczywiście usłyszałam, że kotlety. Zapytałam czy z mięsa czy może jakieś inne. Naturalnie odparły, że z mięsa... Przygotowałam więc dwie wersje i co się okazało? Grzybowe zniknęły, schabowe zostały!!! Chrupiące, panierowane kotleciki z boczniaków 250 g małych boczniaków, lub dużych porwanych na kawałki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 2 łyżki wody po 1 łyżce mąki i startego sera typu Bursztyn 1/2 łyżeczki wędzonej papryki bułka tarta sól olej do smaże... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry
Autor
Wiewióra
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, jajko, sos sojowy, mąka, papryka, ser, pieczywo, mięso, bułki, sosy, chleb, schabowe, grzyby, surówka, obiad, kotlety, kotlet, słodkie, sos do jajek, mięso na obiad, sos z grzybów , chleb mieszany, tarta na słodko
Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję