Chrupiace, panierowane kotleciki z boczniakow

Chrupiace, panierowane kotleciki z boczniakow

Chrupiace, panierowane kotleciki z boczniakow

Spytałam dzieci co chcą zjeść na obiad. Oczywiście usłyszałam, że kotlety.  Zapytałam czy z mięsa czy może jakieś inne. Naturalnie odparły, że z mięsa...  Przygotowałam więc dwie wersje i co się okazało? Grzybowe zniknęły, schabowe zostały!!! Chrupiące, panierowane kotleciki z boczniaków 250 g małych boczniaków, lub dużych porwanych na kawałki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 2 łyżki wody po 1 łyżce mąki i startego sera typu Bursztyn 1/2 łyżeczki wędzonej papryki bułka tarta sól olej do smaże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, jajko, sos sojowy, mąka, papryka, ser, pieczywo, mięso, bułki, sosy, chleb, schabowe, grzyby, surówka, obiad, kotlety, kotlet, słodkie, sos do jajek, mięso na obiad, sos z grzybów , chleb mieszany, tarta na słodko

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.