Pavlova z malinami i hibiskusem

Pavlova z malinami i hibiskusem

Pavlova z malinami i hibiskusem

Przepis na : deser

Dzień dobry!Nie raz już przygotowywałam bezę Pavlovą. Na zewnątrz chrupiąca, w środku delikatna pianka. Na wierzchu puszysta śmietana i sezonowe owoce. Deser - marzenie. Każdy kocha bezy! Ja to wiem :-) Zainspirowana przepisem na hibiskusowy puder na blogu Kucharnia, postanowiłam przygotować podobny z hibiskusa i malin, tylko zamiast przygotowywać czekoladki, przygotowałam bezę :-). Cudownie fioletową bezę (ocet zakwasza środowisko, dlatego nie jest różowa)!Zwieńczeniem deseru jest słodko-kwaśny sos z granatów i malin.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora coś zjeść

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
gin, 12 lutego 2014 13:51:12

Wygląda bosko!