Odrywane bułeczki cynamonowe...Rumiane zawijaski z ciasta drożdżowego.Wypełnione słodką pastą cynamonową.Niebo w gębie! Składniki: Ciasto:180 ml mleka (u mnie 0,5%);50 g margaryny;500 g mąki pszennej;Opakowanie suchych drożdży (7 g);70 g białego cukru;1/2 łyżeczki soli;50 ml wody;1 jajo.Pasta cynamonowa:100 g margaryny;250 g białego cukru;2 łyżki cynamonu.Sposób przygotowania:Margarynę rozpuścić w ciepłym mleku. Odstawić do przestygnięcia.Do dużej miski (u mnie od robota kuchennego) wsypać mąkę, drożdże, cuki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...