Sok truskawkowy z sokownika

Sok truskawkowy z sokownika

Sok truskawkowy z sokownika

Składniki : Truskawki  ( z 5 kg otrzymamy koło 3,75 l soku ) Cukier  ( zależy od słodkości owoców zwykle na caly pojemnik koło 1 kg przy mniej słodkich ) Wykonanie :  Sposób I : Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, wsypujemy do sokownika na przemian z cukrem  Sokownik napełniony wodą u podstawy stawiany na źródle ciepła  Czekamy koło dwudziestu minut aż zacznie się robić sok  Kontrolujemy co pewien czas czy woda się nie wygotowuje i możemy zamieszać owoce kilka razy  Jeśl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Od kuchni czyli o wszystkim po trochę

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.