Zupa pieczarkowa z kaszą gryczaną i pietruszką

Zupa pieczarkowa z kaszą gryczaną i pietruszką

Zupa pieczarkowa z kaszą gryczaną i pietruszką

Składniki : 500 g pieczarek cebula pokrojona w kostkę  łyżka masła 1,5- 2 l l wody / bulionu kasza gryczana biała - zwykła tez może być domowa Vegeta natka pietruszki ew. śmietana lub jogurt naturalny do zabielenia Przygotowanie : Pieczarki oczyszczamy jeśli są bardzo świeże,ładne - białe  nie musimy ich obierać  lecz dobrze jest to zrobić - zupa będzie też bardziej lekko strawna. Wodę gotujemy, dodajemy Vegetę i masło ( możemy użyć bulionu ) Pieczarki kroimy w pół plasterki  i wrzucamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Od kuchni czyli o wszystkim po trochę

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.