Pavlova z białym kremem i gruszkami

Pavlova z białym kremem i gruszkami

Pavlova z białym kremem i gruszkami

Przepis na : deser

Każdy kto piecze ciasta w domu wie, że czasami potrzebne są same żółtka i białka zostają a przecież nie lubię wyrzucać jedzenia. Jeśli wiem, że nie zużyję ich od razu to przelewam do małych, foliowych woreczków i zamrażam. Doskonale się w taki sposób przechowują i po rozmrożeniu ubijają nawet lepiej niż świeże. A skoro trochę tych białek się nazbierało to upiekłam cudowną dużą bezę. Właściwie to nawet dwie żeby przełożyć je kremem i podać z owocami. Deser jest bardzo słodki, ale pyszny i doskonały na słoneczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, gruszka, deser z owocami, pieczenie, truskawki, truskawka, ciasto, słodkie, desery, deser, ciasto z gruszkami, ciasta z kremami, ciasto z białek , ciasto z kremem, ciasto z bezami, bez pieczenia, pyszne ciasto, ciasto z truskawkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, słodkie ciasto

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Antenka, 30 kwietnia 2013 11:06:51

pięknie wiosennie podana Pavlova:D

Iza Kulińska, 30 kwietnia 2013 11:35:49

już myślę o takiej ze świeżymi owocami jagodowymi - takiej letniej... pycha !

Katka, 30 kwietnia 2013 15:41:44

Ja też lubię:)

Anonymous, 30 kwietnia 2013 16:31:23

Ehehehe! Ktoś tu niedawno mówił, że ''zwalnia'' na blogu, a tu ... co widzę?- prawie codziennie nowy wpis! Proszę marsz,ODPOCZYWAĆ! MAMY MAJÓWECZKĘ w końcuuuu ! ;D Pozdrowienia z Naaaajzieleńszego Wrocławia:)

Iza Kulińska, 30 kwietnia 2013 16:57:21

ano widzisz jak to ze mną jest - niby wolniej, spokojniej a jednak bez bloga żyć nie mogę :D ciągle coś pichcę to i wstawiam. Pozdrawiam z na razie lekko zielonej Warszawy :)

Ola, 30 kwietnia 2013 18:07:43

Nigdy nie wpadłam na pomysł mrozenia białek! teraz jak sobie pomyślę, ile ich mi się zmarnowało to aż mnei ciarki przechodzą... na szczęście już będę madrzejsza :) pozdrowienia i udanej majówki :)

Iza Kulińska, 30 kwietnia 2013 18:19:27

Olu, człowiek uczy się całe życie a mrożone naprawdę świetnie się potem ubijają

Zielaczek, 30 kwietnia 2013 18:41:54

Cudowna beza :). Coś co uwielbiam, a zrobić nie mogę :(

Anonymous, 30 kwietnia 2013 20:55:08

Co to znaczy 600 ml cukru? Czy to oznacza 600 g? pozdrawiam

matylda, 30 kwietnia 2013 21:29:49

pięknie wygląda. brawo. :)a mnie nigdy beza nie wychodzi, więc za pavlovą się nawet nie zabieram.

Myszka, 30 kwietnia 2013 23:12:59

wygląda obłędnie :) ja powoli przymierzam się do mojej pierwszej Pavlovy w życiu więc z tym większym smakiem obserwuję takie piękne zdjęcia :)

Iza Kulińska, 1 maja 2013 00:20:35

a czemu nie możesz ? nie wychodzi i względy dietetyczne ?

Iza Kulińska, 1 maja 2013 00:21:21

600 ml to 600 ml - odmierzam cukier miarką na płyn a nie wagą bo ma być go 2 razy tyle objętościowo co białek

Iza Kulińska, 1 maja 2013 00:23:39

Matylda, jak to nie wychodzi ? Trzeba pilnować żeby naczynie w którym ubijamy białka było idealnie czyste, można dla pewności przesmarować je sokiem z cytryny i wytrzeć ręcznikiem papierowym - kwas odtłuszcza. Bardzo dokładnie trzeba rozdzielić białka od żółtek - nawet odrobinka żółtka może spowodować że piana się nie ubije. A potem to już tylko cierpliwość przy ubijaniu

Iza Kulińska, 1 maja 2013 00:24:00

no to życzę powodzenia - uda się !