Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej.
Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej.
Przepis na : obiad
Syllabus. Wstęp do ciastodynamiki stosowanej semestr 9, liczba godzin:15, liczba ECTS:1 Student opanowuje podstawowe umiejętności w dziedzinie nauk mąkoznawczych i wodoznawczych. Potrafi samodzielnie przygotować i rozwałkować ciasto pierogowe. Zaliczenie na ocenę. Kolokwium teoretyczne i test praktyczny z przygotowania pierogów np.ruskich, z kapustą i grzybami, z soczewicą, kaszą, uszek czy pierogów z owocami. Składniki: a)ciasto (na 30pierogów) 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli 1 łyżka oleju rzepakowego... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Fiolka w kuchni
Autor
fabiolajantura
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, ciasto, ziemniak, ziemniaki, twaróg, cebula, grzyby, koperek, kapustą, kasza, obiad, słodkie, pierogi z kapusta i grzybami, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, szybki ciasto, szybkie ciasto, ziemniaki na obiad, ciasto z masa, ciasta z masa, szybki obiad, obiad na szybko
Inne przepisy z Fiolka w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję