Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej.

Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej.

Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej.

Przepis na : obiad

Syllabus. Wstęp do ciastodynamiki stosowanej semestr 9, liczba godzin:15, liczba ECTS:1 Student opanowuje podstawowe umiejętności w dziedzinie nauk mąkoznawczych i wodoznawczych. Potrafi samodzielnie przygotować i rozwałkować ciasto pierogowe. Zaliczenie na ocenę. Kolokwium teoretyczne i test praktyczny z przygotowania pierogów np.ruskich, z kapustą i grzybami, z soczewicą, kaszą, uszek czy pierogów z owocami. Składniki: a)ciasto (na 30pierogów) 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli 1 łyżka oleju rzepakowego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiolka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję