Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

- Kompociku? Składniki: 1 jabłko 2-3 łodygi rabarbaru otarta skórka z cytryny mięta 1 litr wody 2-3 łyżki cukru Wykonanie: 1. W garnku zagotuj wodę z cukrem. 2. Dodaj pokrojone na kawałki (3-5cm) łodygi rabarbaru. (Jeśli łodygi są grube - ściągnij z nich skórkę) i obrane, pokrojone na ćwiartki, pozbawione pestek jabłko. 4. Gotuj kompot wolno przez 10-12 minut do miękkości owoców. 5. Dodaj otartą skórkę z cytryny  (pamiętaj by porządnie umyć i sparzyć cytrynę) 6. Ostudź. 7. Podawaj z miętą i kostkami lod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiolka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję