Ostatnie poczynania w kuchni. Ostatnie wyczekiwanie na piekący się sernik, rosnącą babkę, tężejącą galaretę, czy stygnący pasztet. Mieszanina zapachów uderza do głowy i nawet najbardziej oporny niejadek ulegnie i odczuje głód, niepohamowaną ochotę na coś do podjadania.Ostatnie ruchy odkurzaczem, machnięcia miotłą czy trzepnięcie dywanu. Ostatnie przygotowania.Z racji swojego "stanu", pasztet mięsny nie wchodzi w grę. Szczerze mówiąc, nigdy w moim domu nie było tradycji jedzenia pasztetów. Zrodziło się to... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Pyszności!Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych,pełnych wiary, nadziei i miłości.Radosnego nastroju i serdecznych spotkań z najbliższymi!
Ciekawa jestem jak smakuje taki pasztet. Ja piekłam oczywiście mięsny.Pozdrawiam i życzę radosnych Świąt Wielkiej Nocy.