MAGDALENKI

MAGDALENKI

MAGDALENKI

Magdalenki to  małe francuskie biszkoptowe ciasteczka o charakterystycznym  kształcie muszelki, który uzyskuje się dzięki pieczeniu w specjalnych foremkach z wgłębieniami. Będąc w Polsce dostałam silikonową foremkę do magdalenek, więc postanowiłam jak najszybciej ją wypróbować.Składniki:1 szklanka mąki0.5 szklanki cukru,0.5 szklanka oleju,2 całe jajka,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,skórka otarta z 1 cytryny,kilka kropel cytryny Wykonanie:Wszystkie składniki zmiksować. Ciasto nakła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Autor

Walijskie PichcenieWalijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, cytryna, francuskie, jajko, ciastka , ciasteczka, ciasto, słodkie, bez pieczenia, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami, ciastka z ciasta francuskiego

Inne przepisy z Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.