Majonezowa babka cytrynowa

Majonezowa babka cytrynowa

Majonezowa babka cytrynowa

Wkrótce Wielkanoc, może dlatego naszło mnie na babkę cytrynową. Chciałam żeby była wilgotna i puszysta, ponieważ suchych, zatykających babek, to ja nie lubię. Zaryzykowałam i popełniłam babkę majonezową. W życiu nie upiekłam lepszej: puszysta, lekka, wilgotna, z lekkim cytrynowym posmakiem! Od dziś moja ulubiona))) Majonezu nie czuć nic a nic, a robi ją się tak szybko, jak zjada. Przepis(troszkę zmodyfikowany) pochodzi z serwisu Wielkie Zarcie(click). Majonezowa babka cytrynowa Składniki na keksówkę 11x30cm: 9... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babka cytrynowa, pieczenie, mąka, ciasto, babki, lekka, majonez, polewa czekoladowa, czekoladowa, kakao, polewa, cytryna, jajko, czekolada, tarta, cukier, wielkanoc, mak, słodkie, ciasto ucierane , cukier puder, bułki, sylwester, ciasto z makiem, ciasto z kawą, pyszne ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, lekkie ciasto, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 24 marca 2014 16:42:54

wygląda smacznie:)

gin, 25 marca 2014 16:23:42

Kusi mnie ta babka od dawna, bo też suchych nie lubię, a ponoć majonez nadaje wilgoci :) Twoja wygląda wspaniale :)

Kasia Selaszuk, 25 marca 2014 17:38:20

Gin, polecam z calego serca! Majonezu nic nie czuc. Nie bylam pewna czy tak bedzie naprawde, wiec dodalam skorke i sok z cytryny. Wyszla puszysta, wilgotna i mieciutka cytrynowa babeczka. Zdjecia robilam na drugi dzien, a jak widac nadal byla jak puszek)) A z czekolada prawdziwa poezja))