Sos karmelowy z maslem i sola czyli Slodki Czwartek odc.64

Sos karmelowy z maslem i sola czyli Slodki Czwartek odc.64

Sos karmelowy z maslem i sola czyli Slodki Czwartek odc.64

Pyszności to niebywałe! Na kanapkę, jako polewa do ciasta czy nalesników, ale i do wyjadnia łyżeczką. Powstały dzięki dwóm czynnikom. Pierwszy to zalegająca w lodówce resztka śmietany kremówki, a druga to książka jaką sobie kupiłam tydzień temu. Jest nią "Moja mała francuska kuchnia" Rachel Khoo. Czekałam i czekałam, potem trochę odstraszała cena, a później była promocja w EMPIKu i MAM!!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, polewa, pieczywo, chleb, kanapka, ciasta z kremami, ciastka kremówki, francuskie, kanapki, ciasto, ciasto 3 bit, słodkie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.