Sałatka z bobem i kurczakiem

Sałatka z bobem i kurczakiem

Sałatka z bobem i kurczakiem

Dziś polecam bardzo sycącą sałatkę. Chrupiąca rzymska sałata, kremowy bób, kurczak oraz jajka w koszulkach, polane słodkim dresingiem :) Składniki na 3 duże porcje : sałata rzymska 200 g bobu 1 duży filet z kurczaka 2 kromki chleba pełnoziarnistego 3 lub 6 jajek (1jajko lub dwa na porcję) oliwa Dresing : 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu gryczanego 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki sosu rybnego 2 ząbki czosnku (bardzo drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę) W garnku zagotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zabawa smakiem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

YvoneYvone

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jajko, kurczak, sałata, sosy, miód, sałatki, sałatka, cytryna, chleb, słodkie, sałatka z bobem, filet z kurczaka, sałatka z kurczakiem, jajko w koszulce, czosnek, kremowa, salatka z jajkiem, chrupiący kurczak, kurczak w miodzie, sos do jajek, sos do kurczaka, sos do sałaty, gotowany kurczak, jak zrobić wodę z cytryna, kurczak z cytryną, kurczak z czosnkiem, sałatka z kurczaka gotowanego, smaczna sałatka, smaczna sałatka

Inne przepisy z Zabawa smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Amber, 23 sierpnia 2013 18:03:42

Pysznie!Zjadłabym z rozkoszą.P.s.Podoba mi się nazwa Twojego bloga.Pozdrawiam!