Tarta na kruchym cieście ze świeżym szpinakiem i serem feta. Składniki na kruche ciasto : 250 g mąki 125 g zimnego masła 1/2 łyżeczki soli 3-4 łyżki zimnej wody Składniki na farsz : 250 g świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej oliwa 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 30% sok z 1/2 cytryny skórka otarta z 1 cytryny 150 g sera feta Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C, formę* do tarty wysmarować masłem. Mąkę, sól oraz masło przełożyć do malakse... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...uwielbiam połączenie szpinaku z fetą! i jeszcze kruche ciasto - mniam!:)