Były sobie w lodówce dwa cycki z kurczęcia. Było też trochę szpinaku, trochę różnych serów i wędzona, węgierska papryka. Był także pomysł na roladki podpatrzony od Iwony podczas ostatnich warsztatów.I wszystko razem połączyło się naprawdę świetnie, ale po obiedzie zialiśmy ogniem niczym smoki wawelskie :D Papryka okazała się diabelnie ostra. Miłośnikom mniej ognistych klimatów radzę obtoczyć mięso w słodkiej, mielonej papryce, albo wymieszać ją z węgierską chociaż pół na pół.Zobacz też przepis na delikatne Ro... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
trzeba szukać w sklepach, dopytywać - najtrudniej może być z kaszkawałem, ale można go zastąpić innym owczym, tylko raczej nie wędzonym
Roladki wyglądają bardzo apetycznie. Pewnie smakują jeszcze lepiej niż wyglądają :) Chętnie wypróbuję.
Iza, można też kupić wędzoną słodką. Ta jest najlepsza do tego celu.
wiem, ale wolę ostrą :) tylko, że ostra podczas obróbki cieplnej robi się ostrzejsza :D ale daliśmy radę i pysznie było :)
Smakowicie wyglądają..Ale tak z innej beczki: robi Pani cosik z fijołków, bo już się pokazały?:)