Kurczak , szpinak i diabelskie roladki w papryce

Kurczak , szpinak i diabelskie roladki w papryce

Kurczak , szpinak i diabelskie roladki w papryce

Były sobie w lodówce dwa cycki z kurczęcia. Było też trochę szpinaku, trochę różnych serów i wędzona, węgierska papryka. Był także pomysł na roladki podpatrzony od Iwony podczas ostatnich warsztatów.I wszystko razem połączyło się naprawdę świetnie, ale po obiedzie zialiśmy ogniem niczym smoki wawelskie :D Papryka okazała się diabelnie ostra. Miłośnikom mniej ognistych klimatów radzę obtoczyć mięso w słodkiej, mielonej papryce, albo wymieszać ją z węgierską chociaż pół na pół.Zobacz też przepis na delikatne Ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak z papryką , roladki, papryka, mielone, schabowe, szpinak, kurczak, słodkie, mięso, obiad, mięso mielone, mięso na obiad, pomysł na obiad, kurczak z serem, kurczak wędzony , kurczak na ostro, ostry kurczak

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
W mojej kosmetyczce, 21 marca 2014 12:41:22

Pyszności, a gdzie te sery moge dostać?

Iza Kulińska, 21 marca 2014 13:15:27

trzeba szukać w sklepach, dopytywać - najtrudniej może być z kaszkawałem, ale można go zastąpić innym owczym, tylko raczej nie wędzonym

zyciezapetytem.pl, 21 marca 2014 16:38:25

Roladki wyglądają bardzo apetycznie. Pewnie smakują jeszcze lepiej niż wyglądają :) Chętnie wypróbuję.

Justyna Żak, 21 marca 2014 17:58:43

świetnie wygląda, uwielbiam Twoje pomysły:)

Iza Kulińska, 21 marca 2014 18:01:40

dziękuję :)

gosiuwka, 22 marca 2014 08:25:45

Iza, można też kupić wędzoną słodką. Ta jest najlepsza do tego celu.

Iza Kulińska, 22 marca 2014 09:04:16

wiem, ale wolę ostrą :) tylko, że ostra podczas obróbki cieplnej robi się ostrzejsza :D ale daliśmy radę i pysznie było :)

Anonymous, 23 marca 2014 23:09:37

Smakowicie wyglądają..Ale tak z innej beczki: robi Pani cosik z fijołków, bo już się pokazały?:)

Iza Kulińska, 24 marca 2014 10:33:26

nie bo nigdy nie znalazłam ich tyle żeby warto było zbierać