Krem do tortu, ciast, babeczek idealny pod masę cukrową

Krem do tortu, ciast, babeczek idealny pod masę cukrową

Krem do tortu, ciast, babeczek idealny pod masę cukrową

  Puszysty krem do tortu , karpatek , ciast , babeczek na bazie masła który jednocześnie nie jest okropnie słodki , nadaje się świetnie pod masę cukrową do dekoracji  Składniki : 2 kostki masła razem  400 g 3 szklanki mleka 3 żółtka 1 szklanka cukru ( 3/4 do mleka i 1/4 do żółtek ) 3 łyżki z górką mąki ziemniaczanej 3 łyżki z górką mąki pszennej Wykonanie : 2 szklanki mleka podgrzewamy z 3/4 szklanki cukru , W misce ubijamy żółtka z 1/4 szklanki cukru , dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Od kuchni czyli o wszystkim po trochę

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.