Indonezyjskie samosy z jogurtowym sosem miętowym

Indonezyjskie samosy z jogurtowym sosem miętowym

Indonezyjskie samosy z jogurtowym sosem miętowym

 Kuchnia indonezyjska kojarzy się większości ludzi z egzotyką i dużą trudnością wykonania potraw. Prawda jednak jest taka, że może i niektóre potrawy wymagają czasu, ale nie są one trudne, a efekty rekompensują włożony w gotowanie czas. Poza tym, dania kuchni indonezyjskiej są zdrowe i doskonale rozgrzewają w chłodne dni. Jednym z tych dość czasochłonnych dań są samosy, czyli indonezyjskie pierożki wegetariańskie lub z mięsnym farszem. Klasycznie używa się do nich ciasta filo, które dostępne jest w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W poszukiwaniu inspiracji

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

W poszukiwaniu inspiracjiW poszukiwaniu inspiracji

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, ciasto, mięso, pieczenie, zdrowe przepisy, zdrowe, cebula, pasta, pasty, mięso mielone, czosnek, papryka, jogurt, wegetariańska, greckie, curry, wegetarianskiego, słodkie, wołowina, sos do mielonego , dania mięsne, masło czosnek, sos mięsny, mięsa pieczone, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z W poszukiwaniu inspiracji

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.