Przepis na "Ciasto milionera" przewija się na wszystkich blogach, zagranicznych i polskich. Ten słodki mazurek zachwycił moją Mamę do tego stopnia, że postanowiła go zrobić. Przepis został przez Nią zmodyfikowany i powstała krajanka, która zachwyciła podniebienia :). Polecam w imieniu mojej rodziny :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...też się do niego przymierzam :) taka wersja podoba mi się nawet bardziej od oryginału :)
Nie próbowałam jeszcze sama go zrobić, ale twoje wykonanie zachęca ogromnie :)
ja też chciałabym wypróbować, ale w wersji bezglutenowej :) bo glutenowe jest pyszne!
Ta wersja też musi być pyszna. Ja też zmodyfikowałam ciasto milionera i przechrzciłam na ciasto miliardera, bo ulepszona wersja jest jeszcze lepsza!
Uwielbiam to ciasto ;d zawsze wychodzi i do tego jest takie pyszne mmmmmmm.....
Nazwa jest tak interesująca, że dla niej samej trzeba zrobić:)Pozdrawiam!
Smacznie wygląda :D wiele słyszałam o tym cieście, ale nigdy nie miałam okazji spróbować :)
Mega słodkie i mega rewelacyjne ciasto:) Na początku myślałam że mi nie wyjdzie masa, bo po ok 5 min. gotowania oddzieliło mi się masło. Dodałam dwa rodzaje masła (trochę w kostce a trochę zwykłego do smarowania, to co miałam akurat w domu:)), ale na szczęście po zlaniu wyszła całkiem dobra masa. Po ostudzeniu ciasta było jeszcze nadal "lepkie" przy krojeniu i był aż za słodkie (dla mnie:). Włożyłam je do lodówki i po zastygnięciu wyszło przepyszne ciasto. Na pewno jeszcze je zrobię:)pozdrawiam Kasia