Sernik chałwowy z masą makową z „pijanymi rodzynkami”

Sernik chałwowy z masą makową z „pijanymi rodzynkami”

Sernik chałwowy z masą makową z „pijanymi rodzynkami”

Większość twierdzi, że sernik najlepiej smakuje następnego dnia, jak jest mocno schłodzony, ale czasem  bywa tak, że na drugi dzień nie ma co kosztować :P Ale to chyba dobrze  J  przynajmniej wiem, że smakował  J   Mój sernik to takie zmieszanie smaków, każdy znajdzie coś dla siebie, jest masa serowa z nutą chałwową, masa makowa z „pijanymi rodzynkami” i kruche ciasto. I jeszcze jedno, nie lubiłam przygotowywać  wypieków z makiem, MIELENIE MAKU! Ale firma Back Mit... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mak, mielone, sernik, kruche ciasto, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, budyń, kasza, chałwa, ser, twaróg, ciasto z masa, ciasta z masa, słodkie, ciasto z makiem, ciasto ucierane , ciasto z białek , szybkie ciasto, mleko w proszku, proste ciasto, sernik pieczony, sernik z budyniem, ser biały, proste i szybkie ciasto

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.