Leczo po węgiersku z kiełbasą jałowcową

Leczo po węgiersku z kiełbasą jałowcową

Leczo po węgiersku z kiełbasą jałowcową

Jednogarnkowy, sycący obiad w węgierskim wydaniu Każdy leniwiec kuchenny wie dobrze, że są przyjemniejsze rzeczy niż zmywanie. Stąd dziś propozycja dania jednogarnkowego rodem z Węgier - leczo! Odmian leczo jest tyle ile kucharzy je przyrządzających. Każdy dodaje coś od siebie, żongluje składnikami i często w ten sposób tworzy nową, niebanalną kompozycję smakową. Moja wersja to leczo o zdecydowanym, węgierskim charakterze (dużo cebuli, papryki i pikanterii) z dodatkiem aromatycznej, podsuszanej kiełbasy jałowcowej. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grunt to przepis!

Autor

aaasikkkaaasikkk

Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---

Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.

Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)

Moje motto: gotowanie banalnie proste!

Sprawdź mnie!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kiełbasa, cebula, duszone, fasola, zupa pomidorowa, fasola czerwona, czerwona fasola, pomidor, mielone, danie jednogarnkowe, pieczywo, warzywa, domowe pieczywo, lekka, czosnek, papryka, słodkie, pietruszka, obiad, warzywa na patelnie, przepis na coś slodkiego, lekkie dania, mielone z warzywami

Inne przepisy z Grunt to przepis!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.