Prawdziwe powidła (bez cukru i bez słodzików)

Prawdziwe powidła (bez cukru i bez słodzików)

Prawdziwe powidła (bez cukru i bez słodzików)

Wrześniowe smakołyki. Koniec lata i coraz krótsze dni skłaniają do wieczornego kucharzenia. Sezon na śliwki w pełni więc pora napełniać słoiczki  smakołykami.Składniki: dojrzałe śliwki węgierki Śliwki przebieramy, przerywamy na pół żeby wyjąć pestki. Wybieramy tylko te śliwki, których miąższ jest pomarańczowo-czerwony a więc na tyle słodki by nie było potrzeby używania cukru.W głębokiej patelni smażymy śliwki przez godzinę aż puszczą sok. Odstawiamy do ostygnięcia (lub do następnego dnia). Znów podgrze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.