Legumina jabłkowa z tapioką - bez mleka, bez cukru, bez glutenu

Legumina jabłkowa z tapioką - bez mleka, bez cukru, bez glutenu

Legumina jabłkowa z tapioką - bez mleka, bez cukru, bez glutenu

Przepis na : deser

Bardzo mi się spodobały desery z tapioką . Wykorzystując granulat uzyskuje się po ugotowaniu miękkie, prawie przeźroczyste kuleczki zawieszone w gęstym kisielu. To zdecydowanie deser dla miłośników mniej lub bardziej gęstego "gluta" a takimi na pewno jesteśmy. Tapiokę można ugotować na dowolnym mleku albo soku osiągając za każdym razem inny wariant smakowy. Często robię sama kisiel domowy na bazie dostępnych akurat owoców bo to szybki i smaczny deser. Do zagęszczenia wtedy służy przeważnie skrobi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

desery, deser, sok, dynia, słodkie, szybki deser, deser z owocami

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.