Zakręcona focaccia z nitką oleju rzepakowego

Zakręcona focaccia z nitką oleju rzepakowego

Zakręcona focaccia z nitką oleju rzepakowego

Pizzę uwielbiamy i jadamy przynajmniej raz w tygodniu. Nie istotne pizza czy focaccia. Ważne, aby było drożdżowo i pomidorowo. Idealne ciasto drożdżowe musi być dobrze wypieczone i chrupiące, a pomidory słodkie i aromatyczne.Wypróbowalam już wiele ciast na pizze, moim zdecydowanym faworytem jest to z dodatkiem semoliny. Takie ciasto sie nie klei i nie jest gumowate.   Dziś zapraszam na zakręconą focaccię. Może wygląda bardziej jak pizza, ale jest bez sera mozzarella i sosu pomidorowego, więc zostańmy prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

focaccia, ciasto, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, pieczenie, mąka, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, ser, sosy, pomidor, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, lekka, cukier, słodkie, lekkie ciasto, kasza, sylwester, sos pomidorowy do pizzy, sos do pizzy, słodkie ciasto, ciasto z bezami, pomidory z serem, lekkie dania, pomidorowa ze świeżych pomidorów, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 2 czerwca 2014 11:21:13

świetny pomysł:)

Paulina Urbańczyk, 2 czerwca 2014 20:15:58

Wspaniała ! Świetny pomysł ze zrobieniem takiego ślimaczka :)

Kasia Selaszuk, 2 czerwca 2014 21:58:51

@Justyna, dziekuje!@Paulina, troche "fikusny" ksztalt, ale rownie pyszna byla.