Pulpety to klasyka. Od wieków robię we wszelkich wersjach. Z wieprzowiny, drobiowe z mieszanych mięs. Podaje w sosach lub zupach. Robiłam z namoczoną bułką ( bułką tartą , kaszką manną ). Ostatnio mam ,, ciągotki" do otrębów. Nie wpływają na smak potrawy a nadają jej delikatności .A na pewno są zdrowe. Czas: 45 minut Składniki: Na pulpety: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 3 łyżki otrębów żytnich 1/2 miąższu bułki ( ja daję świeżą) 1/4 szklanki mleka sól do smaku... czytaj dalej...
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Jakiś czas temu też robiłam podobne pulpety z otrębami. Były przepyszne, więc i Twoje muszą być rewelacyjne. A sos koperkowy to mój ulubiony :)