Pulpety z otrębami w sosie koperkowym

Pulpety z otrębami w sosie koperkowym

Pulpety z otrębami w sosie koperkowym

Pulpety to klasyka. Od wieków robię we wszelkich wersjach. Z wieprzowiny, drobiowe z mieszanych mięs. Podaje w sosach lub zupach. Robiłam z namoczoną bułką ( bułką tartą , kaszką manną ). Ostatnio mam ,, ciągotki" do otrębów. Nie wpływają na smak potrawy a nadają jej delikatności .A na pewno są zdrowe. Czas: 45 minut Składniki: Na pulpety: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 3 łyżki otrębów żytnich 1/2 miąższu bułki ( ja daję świeżą) 1/4 szklanki mleka sól do smaku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpety, sosy, mielone, mąka, bułki, koperek, cytryna, zdrowe, tarta, klopsy, ziemniak, duszone, jajko, mięso, cukier, słodkie, koperkowa kuchnia, mięso mielone, kotlet, kotlety, drobiowe, surówka, ziemniaki, koper, przepisy z ziemniakami, zupa, jarzyny, wieprzowina, kotlety mielone, sos do mielonego

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
annaz, 13 czerwca 2013 19:55:39

Jakiś czas temu też robiłam podobne pulpety z otrębami. Były przepyszne, więc i Twoje muszą być rewelacyjne. A sos koperkowy to mój ulubiony :)