Karpatka kiedyś częściej gościła u mnie w domu na stole. Od jakiegoś czasu z chęci wypróbowania innych ciast, pojawia się rzadziej. :) Aczkolwiek doczekała się publikacji na blogu, bo na to niewątpliwie zasługuje. :) Najczęściej karpatkę podaje się oprószoną cukrem pudrem. Ja jednak preferuję wersję "dużej eklerki" tj polaną polewą czekoladową w postaci "esów-floresów". Uwielbiam połączenie smaku polewy czekoladowej z kremem karpatkowym... Ciasto należy przygotować dzień wcześniej, krem wtedy nabiera odpowiedniej ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...zgadzam się, że karpatka chyba jest już trochę zapomnianym ciastem , gdyż tyle innych wspaniałych ciast się urodziło :) ale karpatka jest takim wspomnieniem dziecięcych lat i warto ją zrobić od czasu do czasu , aby te lata móc sobie choć na chwilkę przywrócić :)
Uwielbia karpatkę jedno z moim ulubionych ciast. Pozdrawiam i zapraszam do mnie
Tez kiedyś piekłam często taką karpatkę, pozdrawiam:)