Ptysiowe słomki

Ptysiowe słomki

Ptysiowe słomki

Przepis na : deser

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam słomkę ptysiową:) Zawsze ją kupowałam, ale gdy dostałam do przetestowania ciasto na Karpatkę od Gellwe,  wiedziałam, że nadszedł już czas bym sama spróbowała je zrobić;) Okazało się to całkiem proste, a dzięki mieszance na ciasto poszło mi jeszcze szybciej. Słomki wyszły kruche i odpowiednio słodkie. No, może nie tak kształtne jak te kupne, ale na pewno kiedyś nabiorę wprawy:) Składniki:opakowanie mieszanki na ciasto Karpatka Gellwe,125g masła lub margaryny,szklanka wody... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kasia, 18 października 2013 19:56:36

Haa ja też uwielbiam słomkę, ale ponieważ to bardzo kaloryczne to staram się panować nad ochotą ;)) Śliczne Ci wyszły, nie masz się czego wstydzić :)

Magda Karolina, 18 października 2013 20:57:48

A ja się nie przejmuje kaloriami :) jak mam pod ręką to wcinam wszystkie :))

www.lavanna.pl, 19 października 2013 00:02:08

Też uwielbiam. Wyszły Ci rewelacyjne! :-) Chętnie bym jedną porwała ;-)

gin, 19 października 2013 01:52:06

Nigdy takich nie jadłam...

z miłości do słodkości, 19 października 2013 14:06:31

Dziękuję Wam bardzo;) ja tak jak Magda Karolina jak się przysiądę to jem bez umiaru:):) Gin koniecznie spróbuj:) Tylko ostrzegam, że uzależniają!!:)

Anonymous, 11 marca 2014 11:45:13

Ja smaruje białkiem i posypuje cukren przed pieczeniem tylko cukier musi być gruby bo inaczej zrobi sie karmel.

z miłości do słodkości, 12 marca 2014 09:07:09

Można i tak:) Też są równie pyszne;))