POWIDŁA CZEKOLADOWE, BEZ DODATKU CUKRU, Z KSYLITOLEM

POWIDŁA CZEKOLADOWE, BEZ DODATKU CUKRU, Z KSYLITOLEM

POWIDŁA CZEKOLADOWE, BEZ DODATKU CUKRU, Z KSYLITOLEM

   Powidła powstają u nas w olbrzymich ilościach. Uwielbiamy je zarówno jako dodatek do pieczywa jak również jako dodatek do ciasteczek, rogalików czy pączków. Takie powidełka, samodzielnie przygotowane (z własnych ekologicznych owoców), bez dodatku cukru (tylko własna słodycz) to niesamowita frajda. I choć pracy przy nich niemało to radość z gotowego produktu rekompensuje cały trud. A dodatkowo te uśmiechy zadowolenia domowników - bezcenne... :-)W ubiegłym roku przygotowywałam je w dwóch smakach, w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

smacznezdrowe

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zdrowe przepisy, czekoladowa, kakao, słoik, pieczywo, do pracy, pączki, czekolada, lekka, cukier, zdrowe, słodkie, przetwory, konfitura, ciasteczka, domowe pieczywo, czekoladowe ciasteczka , owoce w czekoladzie, ciasteczka z czekolada, domowa czekolada

Inne przepisy z Smaczne Zdrowe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.