Moje ciasto imieninowe to kremówka . Bardzo pyszny budyniowy krem, myślałam o dodaniu warstwy z bitej śmietany , ale odpuściłam sobie ;) kremu jest dośc dużo , aby zaspokoic ochotę na coś słodkiego:)Trzeba też uważac przy pieczeniu ciasta fransuskiego. Podczas pieczenia się kurczy , dlatego przed włożeniem do pieca , placek trzeba rozwałkowac na blaszce tak aby był większy niż blaszka i ponakuwac widelcem , żeby za bardzo nie urosło. Blacha : 36 x 25 cmSkładniki: 2 op. ciasta francuskiego ( po 400 g ) Krem: ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nominacja dla Ciebie w Liebster Blog Award. Zapraszam do zabawy: http://www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com/
dziękuję za miłe komentarze :) gdybym tylko miała jak to bym się z Wami nią podzieliła :)pozdrawiam
Bardzo się ciesze i gratuluję dobrego wyboru :) czekam na dobre wiadomości ;)
Zrobiłam wczoraj to ciacho, właśnie przed chwilą zjadłam do kawki i jest przepyszne :) Smakuje jak kremówka z najlepszej cukierni, super :)