*********************************** Niepoprawna rozkosz? Oj, tak. Ciasto niby niewinne, po prostu kakaowy biszkopt z kremem czekoladowym i wiśniami, pokryte warstwą bitej śmietany w stylu straciatella, bo z potartą gorzką czekoladą. Ale nieee, nie, to nie tak! Jest zbyt czekoladowe, zbyt słodkie, zbyt kuszące. Każdy kęs.. i wołasz o jeszcze jeden, kolejny. Niepohamowana rozpusta. CIASTO "CZARNY LAS" wg Karmel-itki biszkopt: /blaszka 28x24 cm/5 jajek3/4 szklanki cukru2/3 szklanki m... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...o jakie piękne ciacho , musi pysznie smakować skoro juz tak ślicznie wygląda ;d
Oj, znamy, znamy i baardzo lubimy tę niepohamowaną rozpustę! :-))
Jak zbyt słodkie to nie wiem, czy kusi :)Szczególnie po świętach. To taki czas, kiedy chyba każdy nie może już patrzeć na jedzenie. Ale wygląda świetnie!
...upiekła Karmel-itka CZARNY LAS i kusiła nas...!!!! ;DCzestujemy się i pozdrawiamy :):)Tapenda
Karmel-itko, twój czarny las wygląda fenomenalnie - zjadam go oczyma:)))
oj, Wiero, z jednej strony masz rację :]ale ja tam od jedzenia nie stronię :p
Wygląda pysznie! Właśnie kawę piję i zjadłabym sobie takie ciacho :D
Ten wypiek zawsze już będzie mi się kojarzył z urodzinami mojej przyjaciółki.Był to mój prezent dla niej, to znaczy jego część właściwa.pyszne, wysokie, piękne.
Świetne, takie stylowe i w sam raz do zamknięcia się we własnym świecie, z kawałkiem tego rozpustnego ciacha :D
Uwielbiam to ciasto a raczej tort, też mam swoją wersję:-)Twój wygląda obłędnie!!!
Faktycznie niepoprawna rozkosz ! Cudowne ciacho i moje ulubione smaki :)
Nigdy nie robilam i nigdy nie jadlam :( a wyglada rewelacyjnie!
Przepyszne, jednak wprowadziłem kilka modyfikacji:-biszkopt upiekłem w tortownicy 22cm-dałem śmietanę zamiast mleka+śnieżki do kremu.Polecam, udało się za pierwszym razem!
cieszę się bardzo! i podobają mi się Twoje modyfikacje, świetnie, że coś dodałeś od siebie. dziękuję Ci za przemiły komentarz :]