Hachis Parmentier czyli... Zapiekanka Pasterska
Hachis Parmentier czyli... Zapiekanka Pasterska
Przepis na : obiad
Dziś w "Studenckich Wtorkach" danie kuchni francuskiej o nazwie Hachis Parmentier (czyt. aszi parmątier), co w tłumaczeniu na polski oznacza Ciasto pasterza. Z ciastem ma ono jednak niewiele wspólnego, no może trochę wyglądem przypomina... ale uprzedzam to nic słodkiego! ;) A co się kryje pod tą tajemniczą nazwą? Nic innego jak warstwa mięsa mielonego, przykryta kołderką z puree ziemniaczanego. Myślę, że ten kto lubi smak mięsa mielonego w sosie pomidorowym takiego jak np. w spaghetti bolognese, zasmakuje również ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka
Autor
CzerwonaPorzeczka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, czerwona porzeczka, ziemniak, ziemniaki, mięso mielone, cebula, porzeczki, zupa pomidorowa, pomidor, czosnek, koperek, papryka, jajko, puree, zapiekanki, zapiekanka, duszone, ser, francuskie, sosy, ciasto, siekane, sos pomidorowy, sos mięsny, mięso duszone, puree ziemniaczane, ser żółty, pieczenie, spaghetti
Inne przepisy z Czerwona Porzeczka
Dodaj komentarz