Petit pains au chocolat

Petit pains au chocolat

Petit pains au chocolat

Gdy za oknem niebo jest zamglone. A liście zmieniają kolor i spadają z drzewa. W kominku tli się ogień. Dzieciaki mają ochotę na kakao. Fajnym dodatkiem jest słodka ciepła bułeczka z roztapiającą się czekoladą. przygotowanie jej jest bardzo proste. Składniki Ciasto francuskie, 200 g czekolady (ja używam deserowej), 1 jajko PrzygotowanieCiasto kroimy na paski o szerokości około 5 cm, a długości 10 cm. Układamy na ich początku kawałek czekolady i zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy około kwadrans... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cookpl

Autor

cookpl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, francuskie, ciasto, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, pieczenie, kakao, słodkie, proste ciasto, jajko, fajne ciasta, ciasto z kawą

Inne przepisy z cookpl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kuchenne Wspomnienia, 15 października 2013 13:26:10

Prościutkie do zrobienia, a wyglądają pysznie i elegancko :))