Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną

Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną

Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną

Bardzo lubię mięsa z różnymi farszami. Mogą być wytrawne jak i na słodko. Dzisiejsza moja propozycja to farsz z pora, jabłka i żurawiny. Wyszło pysznie i szczerze polecam. Składniki: 4 piersi z kurczaka 1 jabłko 2 łyżki żurawiny suszonej Kresto 10 cm pora  2 ząbki czosnku 1 płaska łyżka masła sól ziołowa pieprz kolorowy sól 1 szk bulionu warzywnego mąka do obtoczenia olej  Przygotowanie: Piersi oczyścić i umyć, odciąć polędwiczki. Nożem ostrożnie zrobić kieszonkę w każdej piers... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żurawina, por , pieczenie, jabłka, piersi, pierś, porem, duszone, mąka, czosnek, słodkie, susz, jabłka pieczone, pieczone jabłka, pierś kurczaka, polędwiczki, polędwiczka, mięso, kurczak, masło czosnek, pierś z kurczaka, kurczak z porem, mięsa pieczone, kurczak z czosnkiem, gotowany kurczak, kurczak pieczony, nadziewana pierś z kurczaka , mięso duszone

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izabela Nowak, 23 października 2013 12:31:48

to już mam jechać czy wszystko zjedzone :)

Alina Waliczek, 23 października 2013 12:47:43

przyjeżdżaj, ale zabierz to ciasto budyniowe co będzie do kawki :)

Ola, 23 października 2013 13:29:05

Wygląda smakowicie. Z pewnością wypróbuję :)

Aguś kulinarnie, 23 października 2013 16:31:56

Wspaniale miesko:)

Daktyle w czekoladzie, 23 października 2013 17:42:44

Uwielbiam mięso z żurawiną! Ja też chcę się wprosić na obiad :)

Ola, 23 października 2013 18:02:36

pycha, z takim farszem broni się pierś kurczacza, która sama z siebie jest dla mnie za sucha

Justyna Bąk, 23 października 2013 19:16:35

świetny pomysł bardzo lubię połączenie kurczaka i żurawiny:)

Krystyna Boner, 24 października 2013 00:10:56

Bardzo fajny farsz z dodatkiem żurawiny. Z pewnością zaostrza smak kurczaka. Chętnie wypróbuję takie połączenie składników. Pozdrawiam :)

Kulinarne Inspiracje, 24 października 2013 00:16:36

Takiej wersji jeszcze nie jadłam ;)

Alina Waliczek, 24 października 2013 11:54:23

Dokładnie tak, z tym farszem pierś jest bardziej soczysta.

Alina Waliczek, 24 października 2013 11:54:59

Czekam na opinię po wypróbowaniu.

Luka Li, 24 października 2013 13:01:50

Takie mięsko to bym zjadła:)

JoannaD, 25 października 2013 12:47:20

Fajny pomysł na kurczaka:)

Opalanka, 25 października 2013 15:51:13

Ładne i smaczne, dobry obiadek:)