Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną
Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną
Bardzo lubię mięsa z różnymi farszami. Mogą być wytrawne jak i na słodko. Dzisiejsza moja propozycja to farsz z pora, jabłka i żurawiny. Wyszło pysznie i szczerze polecam.
Składniki:
4 piersi z kurczaka
1 jabłko
2 łyżki żurawiny suszonej Kresto
10 cm pora
2 ząbki czosnku
1 płaska łyżka masła
sól ziołowa
pieprz kolorowy
sól
1 szk bulionu warzywnego
mąka do obtoczenia
olej
Przygotowanie: Piersi oczyścić i umyć, odciąć polędwiczki. Nożem ostrożnie zrobić kieszonkę w każdej piers... czytaj dalej...
Autor
alaaa72
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
żurawina, por , pieczenie, jabłka, piersi, pierś, porem, duszone, mąka, czosnek, słodkie, susz, jabłka pieczone, pieczone jabłka, pierś kurczaka, polędwiczki, polędwiczka, mięso, kurczak, masło czosnek, pierś z kurczaka, kurczak z porem, mięsa pieczone, kurczak z czosnkiem, gotowany kurczak, kurczak pieczony, nadziewana pierś z kurczaka , mięso duszone
Inne przepisy z Ala piecze i gotuje
Dodaj komentarz
Izabela Nowak,
23 października 2013 12:31:48to już mam jechać czy wszystko zjedzone :)
Alina Waliczek,
23 października 2013 12:47:43przyjeżdżaj, ale zabierz to ciasto budyniowe co będzie do kawki :)
Ola,
23 października 2013 13:29:05Wygląda smakowicie. Z pewnością wypróbuję :)
Daktyle w czekoladzie,
23 października 2013 17:42:44Uwielbiam mięso z żurawiną! Ja też chcę się wprosić na obiad :)
Ola,
23 października 2013 18:02:36pycha, z takim farszem broni się pierś kurczacza, która sama z siebie jest dla mnie za sucha
Justyna Bąk,
23 października 2013 19:16:35świetny pomysł bardzo lubię połączenie kurczaka i żurawiny:)
Krystyna Boner,
24 października 2013 00:10:56Bardzo fajny farsz z dodatkiem żurawiny. Z pewnością zaostrza smak kurczaka. Chętnie wypróbuję takie połączenie składników. Pozdrawiam :)
Alina Waliczek,
24 października 2013 11:54:23Dokładnie tak, z tym farszem pierś jest bardziej soczysta.
Alina Waliczek,
24 października 2013 11:54:59Czekam na opinię po wypróbowaniu.
Luka Li,
24 października 2013 13:01:50Takie mięsko to bym zjadła:)
JoannaD,
25 października 2013 12:47:20Fajny pomysł na kurczaka:)
Opalanka,
25 października 2013 15:51:13Ładne i smaczne, dobry obiadek:)