Przepis na : deser
Ostatnio odkrywam szczególne wartości odżywcze dawno zapomnianych produktów. I tak też było w przypadku niepozornych, czerwonych kuleczek-żurawiny. Ten maleńki owoc kryje w sobie wiele witamin i minerałów, które są w stanie wspomóc nasze zdrowie i urodę. Nie będę zanudzać i wymieniać wszystkich właściwości, napomknę jedynie, że jagody żurawiny zawierają sopro witaminy A i C, oraz z grupy B. Poza tym są bogate w kwasy organiczne, a zwłaszcza kwas ascorbinowy (wróg szk... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...oj, takie salami to przysmak...pozwolę sobie skorzystać z przepisu...
Bardzo lubię żurawinę. Taki deser z nią prezentuje się bardzo apetycznie :)
juz kilka razy przymierzałam się do tego salami tylko z mlecznej czekolady:) świetnie wygląda:D
@ Sylwia W.- dziekuje za mile slowa)@ Danuta Magda, prosze bardzo, mam nadzieje, ze bedzie smakowalo))@Inspirowane Smakiem, teeez tak mysle) @Wedelka, ja rowniez bylam ciekawa jak bedzie sie prezentowaz czerwona zurawina na tle zoltej czekolady) efekt baardzo zadowalajacy)@Justyna B., dziekuje za odwiedziny) na blogu jest jeszcze jedno salami z kakao i czekolada, tez dobre, tylko, ze czekoladowe) zapraszam))
dla mnie połączenie żurawiny i białej czekolady to doskonałość sama w sobie
Połączenie żurawiny i białej czekolady to czysta poezja... Pyszności :)
Super pomysł - dziękuję za dodanie tego przepisu do mojej akcji kulinarnej! Pozdrawiam
@ Ola, zarowno smakowo jak i wizualnie dobrana z nich para) @Gin, a ja jeszcze dodam, ze to niesamowicie slodka poezja pysznosci) musi cos w tym byc, ze nie zwazajac na ewidentna slodycz bialej czekolady, mozg mowi rece: jeszcze jeden kawaleczek....@Dolina Smakow, to ja dziekuje za akcje! Ciesze sie, ze salami przypadlo do gustu))
wygląda trochę jak typowe, niemieckie ciasto bozonarodzeniowe o nazwie stollen, które piecze moja babcia z Niemiec. jest pyszne, pewnie tak samo jak Twoje ;)
"jagody żurawiny zawierają sporo witaminy A i C, oraz z grupy B. Poza tym są bogate w kwasy organiczne, a zwłaszcza kwas ascorbinowy" - przeciez witamina C to nic innego jak kwas askorbinowy.
@ Anonimowy, prosze czytaj ze zrozumieniem, a nie buszuj po blogach w poszukiwaniu glupich bledow.... w pierwszym zdaniu pisalam o witaminach, natomiast w drugim o kwasach organicznych)P:S Zawsze bede powtarzac, ze Anonimy to tchorze!