orkiszowe Ricotta hotcakes z gruszką, rodzynkami i sosem karmelowym (i resztką gruszki)Przyznaję się, śniadanie w całości ściągnięte od Kareli, ale kiedy tylko zobaczyłam u niej te połączeni smaków wiedziałam, że i ja będę musiała je wypróbować Sos trochę nie wyszedł, bo za krótko gotowałam cukier, ponieważ po części robiłam z cukru trzcinowego więc bałam się go przypalić, i w sumie jak wlewałam śmietankę to nawet nie "pisnął". Generalnie myślałam, że mogę zrobić mu już "papa", ale jakoś go odrato... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...