Babeczki bez glutenu, jajek i laktozy z ekologiczną mąką kukurydzianą Symbio

Babeczki bez glutenu, jajek i laktozy z ekologiczną mąką kukurydzianą Symbio

Babeczki bez glutenu, jajek i laktozy z ekologiczną mąką kukurydzianą Symbio

W moim domu gości mała dziewczynka z nietolerancją glutenu, laktozy i uczuleniem na jajka. Musiałam więc poeksperymentować. :-) Efekt jest bardzo zadowalający, choć babeczki z mąk bezglutenowych są zupełnie różny od wypieków z mąki pszennej. Przepis pochodzi z forum: KLIK. 1 szklanka ekologicznej mąki kukurydzianej Symbio1/2 szklanki mąki ryżowej,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/2 szklanki cukru,1 szklanka mleka roślinnego (ryżowe, sojowe)1/2szklanki oleju1/2 bananagarść rodzynek1. Mąkę kukurydzianą, mąkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, jajko, banan, muffiny, bezglutenowe, ciasto, słodkie, mleko w proszku, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasto mleko w proszku, babeczki z bananami, bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.