Całuski drożdżowe

Całuski drożdżowe

Całuski drożdżowe

Pulchne, a zarazem kruche i nie bardzo słodkie całuski drożdżowe. 70 dag mąki4 dag drożdży4 łyżki cukru200 g gęstej śmietany4 dag masła2 jajka2 żółtkacukier wanilinowyszczypta solidowolne owoce do nadziewaniacukier puder do posypania Mąkę posiekać z masłem, zrobić zagłębienie, w którym rozkruszyć drożdże i zasypać je cukrem. Gdy drożdże się rozpuszczą dodać pozostałe składniki, krótko wyrobić. Uformować kulę, włożyć do naczynia, przykryć i umieścić w lodówce na 5-6 godzin. Po tym czasie ciasto rozwałkować... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Autor

Asch

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, cukier, mąka, cukier puder, ciastka , ciasto, ciasteczka, słodkie, jajko, jajka nadziewane, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, słodkie ciasto

Inne przepisy z Praktyczna pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.