Golonka w warzywach

Golonka w warzywach

Golonka w warzywach

   Czas na solidną porcję mięska.Golonkę zrobimy w warzywach.   Kilka golonek moczymy w zimnej wodzie a następnie marynujemy w solance przez 2-3 dni.   Solanka jest już na naszym blogu, ale dla przypomnienia:składniki:-15 dkg soli-duża łyżka soli peklowej-kilka ząbków czosnku-kilka listków laurowych-kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego-szczypta ziaren kolendry-3 litry zimnej wody   Golonki wyciągamy z marynaty i płuczemy.Posypujemy je słodką papryką i skrapiamy oleje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, golonka, czosnek, pomidor, suszone pomidory, pieczenie, marchewka, susz, cebula, papryka, marynaty, słodkie, mięso, warzywa na patelnie, mięsa pieczone

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.