Leczo z cukinią na zimę. Baza do lecza w słoikach

Leczo z cukinią na zimę. Baza do lecza w słoikach

Leczo z cukinią na zimę. Baza do lecza w słoikach

Kilka słoików takiej bazy do przygotowania leczo zimową porą koniecznie musi znaleźć się w mojej spiżarni. W razie nagłej konieczności wyczarowania obiadu w kwadrans, wystarczy podsmażyć cebulkę z dobrą kiełbasą (lub kurczakiem), wrzucić zawartość słoika, zagotować  i już. Jeśli ktoś nie lubi z mięskiem polecam dodać np. duszone pieczarki:) Pysznie, zdrowo i bez konserwantów:) *** Chyba sobie jeden słoik już otworzę, bo zima właśnie dzisiaj do nas zawitała. Mam nadzieję, że to będzie krót... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maślane ciasteczko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Krystyna W

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, papryka, duszone, mielone, ciasteczka, cukinia, pomidor, kurczak, kiełbasa, słodkie, zdrowe przepisy, obiad, zdrowe, pieczarki, przetwory, kiełbasa w słoikach, kurczak z pieczarkami, pieczarki do obiadu, zdrowe obiady, cukinia na zimę, kurczak z papryką , kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, mielone pieczarki, biała kiełbasa, gotowany kurczak

Inne przepisy z Maślane ciasteczko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.