Grzyby. Do smarowania. Pasta grzybowa z kurek i moreli

Grzyby. Do smarowania. Pasta grzybowa z kurek i moreli

Grzyby. Do smarowania. Pasta grzybowa z kurek i moreli

Pasta z grzybów to ciekawy dodatek do pieczywa czy mięs. Można podawać ją na grzankach czy krakersach jako przekąskę, ale świetnie będzie smakowała z soczystym stekiem. Pasta kurkowa pachnie lasem a w smaku jest mocno grzybowa, słodko-pikantna i pyszna.Można przygotować pastę grzybową z innych gatunków - radziłabym jednak nie mieszać różnych bo np. borowiki i kurki mają zupełnie inny smak. Według mnie oddzielnie smakują o wiele lepiej. Nie jesteś przekonany czy polubisz pastę grzybową ? W takim razie może będzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa grzybowa, grzyby, pasta, pasty, kurki, kurki, fasola, pieczywo, pieczenie, przekąski, przekąska, ciekawe przepisy, słodkie, pasta na chleb, chleb, sos kurkowy, papryka, dodatki do mięs, chleb mieszany

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.