Babka parzona

Babka parzona

Babka parzona

Babka parzona Składniki: 4 jaja;1 szkl. cukru;2 szkl. mąki;2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;cukier waniliowy;250 g margaryny;  kilka kropli aromatu np. pomarańczowego/waniliowego;3 - 4 łyżki kakao. Jajka ubić z cukrem i z cukrem waniliowym. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuścić i gorącą wlać do masy (stąd też nazwa - parzona :) ) . Można wlać kilka kropli olejku np. pomarańczowego czy waniliowego czy jakiegokolwiek innego :) Ciasto przelać do foremki na b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miksturownik

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Miksturownik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, babki, mąka, cukier, kakao, ciasto, lukier , polewa czekoladowa, czekoladowa, polewa, likier, boże narodzenie, jajko, wielkanoc, słodkie, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Miksturownik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję