Czosnkowo-imbirowa pierś z kurczaka

Czosnkowo-imbirowa pierś z kurczaka

Czosnkowo-imbirowa pierś z kurczaka

Rewelacyjne połączenie naturalnego antybiotyku - czosnku oraz rozgrzewającego imbiru. Mięso jest kruche, delikatne i bardzo aromatyczne. Idealne również na kanapki. 800 g filetu z piersi kurczaka 3 ząbki czosnku Przyprawa do kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 0,5 łyżeczki imbiru 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki lubczyku 0,5 łyżeczki pieprzu Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W osobnej miseczce przygotowujemy marynatę. Wlewamy oliwę z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, czosnek, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, cytryna, sok, imbir, mięso, kurczak z czosnkiem, papryka, kanapka, pieczenie, marynaty, warzywa, kanapki, słodkie, kurczak z cytryną, kurczak z papryką , mięsa pieczone, pierś w marynacie, kurczak pieczony, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, sok imbirowy

Inne przepisy z VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.