DŻEM MALINOWY.

DŻEM MALINOWY.

DŻEM MALINOWY.

Zapadający już zmrok przegania żywe dusze z ogrodów, dając wolną rękę komarom i innym, nocnym stworzeniom. Jedna dusza zagubiła się w malinowym chruścianku, bezcelowo próbując przeżyć napad krwiożerczych owadów. DŻEM MALINOWY. 1 kg dorodnych malin 0,5 kg cukru żelującego 2:1 sok z 1 cytryny Maliny przebieram, usuwam ogonki i myję. Wrzucam do rondla, zasypuję cukrem i zagotowuję. Kiedy zacznie masa wrzeć, dodaję sok z cytryny, chwilę gotuję, aby nieco odparować.  Przekładam gorący dżem do wyparzonych w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.