Przepis na : kolacja
Sajgonki, czyli inaczej spring rolls z nadzieniem z makaronu z fasoli mung, kapusty pekińskiej z dodatkiem kurczaka, papryki i dyni. Najlepsze prosto z patelni, z dodatkiem pikantnego sosu chilli. Składniki: kapusta pekińska mała główka makaron z fasoli mung (przezroczysty) 100g filet z kurczaka 400g papryka 1 szt dynia (kostka) 1 szklanka przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, kolendra (lub mieszanka przypraw typu kebab-gyros) papier ryżowy około 30 dużych ar... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...