Idąc dalej, tropem małopolskich inspiracji, dziś zapraszam na nieco inną wersję pomidorowej. Delikatny, aromatyczny kremze świeżych dojrzałych pomidorów. Świetnie komponował się z prawdziwym kozim serem. Jego dość charakterystycznysmak naprawdę pasuje do głębi słodkich pomidorów.Dodatkowo soczysty kolor, zniewalający zapach... Czegóż chcieć więcej?Pełna nazwa pomidorowego kremu z Małopolski brzmi "galicyjska zupa pomidorowa". A to nic innego, jak właśniekrem z pomidorów z ryżem. Zrezygnowałam z ryżu, a żeby ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...kremik wygląda pysznie, szczególnie z tym serkiem ;) ja to bym zjadła takie krakowskie obwarzanki, nigdy ich nie próbowałam .
pomidorówki ze świeżych pomidorów są najlepsze. Niebo w gębie !Pozdrawiamy serddecznieTapenda
ta zupa musiała sama być wspaniała, a z dodatkiem sera to już niebo! :-)
narobiłaś mi apetytu- muszę sobie teraz taką pomidorówkę zrobić :)
Z serkiem kozim musi smakować wybornie. Piękne zdjęcia. Zapraszam do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013 :)