Chleb ziarnisty z żurawiną na zakwasie

Chleb ziarnisty z żurawiną na zakwasie

Chleb ziarnisty z żurawiną na zakwasie

     Samodzielne pieczenie chleba rzeczywiście dużo zmienia. Odkąd udało mi się z pierwszym bochenkiem, testy poleciały pełną parą i teraz nie wyobrażam sobie kupowania tego sklepowego, kiedy nowych opcji jest tyle ile wyobraźnia nam podpowie. Prędzej więc skończę jako spasiony ludzik Michelin niż zrezygnuję z produkcji ;). Dzisiejszy chleb jest pełen ziaren i słodko-kwaśnej żurawiny - jego smak nie potrzebuje zbyt wielu dopełnień, wystarczy dobrej jakości masło. Mistrzostwo świata! ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sama złodycz

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

SamaZłodyczSamaZłodycz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żurawina, pieczenie, chleb, mąka, słonecznik, owsiane, miód, ciasto, słodkie, chleb na zakwasie, płatki owsiane, dynia, chleb z ziarnami, chleb razowy, ciasto z masa, pestki dyni i słonecznika, chleb mieszany, ciasta z masa, dynia pieczona, słodkie ciasto

Inne przepisy z sama złodycz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marcela, 18 kwietnia 2014 17:24:03

mmm...ależ pyszności... i jest moja ukochana żurawina!

Gosia Szulc, 18 kwietnia 2014 18:12:56

też jestem fanką żurawiny, do chleba pasuje świetnie :)