Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką

Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką

Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką

     Rogaliki to cudowny wynalazek, który pozwala na niewinne spożycie dużej ilości cukru w jeden wieczór, bo "wezmę jeszcze jednego, takie małe". Dlatego też polecam robić je z co najmniej podwójnej porcji - znikają zupełnie niepostrzeżenie! Rogaliki: 200 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru żółtko 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli Krem pâtissière 300 ml mleka 50 g cukru pudru 3 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 laska wanilii + gruszka       Przygotowanie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sama złodycz

Autor

SamaZłodyczSamaZłodycz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, ciasto, gruszka, francuskie, jajecznica, jajko, pizza , pizza przepis, ciasto z kremem, ciasta z kremami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto na niedziele, ciasto na pizze, ciasto z gruszkami, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto z białek , ciasto budyniowe, proste ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, pizza ziemniaczana

Inne przepisy z sama złodycz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.