Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką
Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką
Rogaliki to cudowny wynalazek, który pozwala na niewinne spożycie dużej ilości cukru w jeden wieczór, bo "wezmę jeszcze jednego, takie małe". Dlatego też polecam robić je z co najmniej podwójnej porcji - znikają zupełnie niepostrzeżenie! Rogaliki: 200 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru żółtko 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli Krem pâtissière 300 ml mleka 50 g cukru pudru 3 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 laska wanilii + gruszka Przygotowanie ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu sama złodycz
Autor
SamaZłodycz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krem, ciasto, gruszka, francuskie, jajecznica, jajko, pizza , pizza przepis, ciasto z kremem, ciasta z kremami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto na niedziele, ciasto na pizze, ciasto z gruszkami, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto z białek , ciasto budyniowe, proste ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, pizza ziemniaczana
Inne przepisy z sama złodycz
Dodaj komentarz