Mięsa pieczone

Mięsa pieczone

Mięsa pieczone

   Nasza propozycja na pieczone mięso w zupełnie innym wydaniu.Ten przepis to też tradycja i wspomnienie.Można go zastosować zarówno do szynki, karkówki jak i schabu, czy boczku.My teraz będziemy piec szynkę a za kilka dni, przed Świętami-schab, karkówkę i boczek.Najpierw oczywiście musimy wybrać mięso a potem tylko przygotować solankę do jego zapeklowania.W tej samej solance może peklować się jednocześnie kilka kawałków mięsa.Składniki solanki:-15 dkg soli-1 duża łyżka soli peklowej-3-4 ząbki czos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pieczenie, czosnek, przepisy na święta, schab, boczek, karkówka, szynka, mięsa pieczone, pieczeń z szynki, pieczona szynka, papryka, słodkie, pieczony boczek, karkówka pieczona, pieczona karkówka, bez pieczenia, soczysty schab pieczony, dania bez mięsa

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.