Recipe in English Od jakiegoś czasu "chodził" za mną sernik japoński, ale nie mogłam się zmobilizować do jego upieczenia. W końcu wczoraj rano naszła mnie wena i oto jest...ciasto z pogranicza biszkoptu i sernika. Delikatny, puszysty (dotykając tego ciasta roznosi się dźwięk pękających pęcherzyków powietrza) i niezbyt słodki wypiek na pewno znajdzie wielu amatorów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...wygląda bardzo smacznie, Lubię serniki, a że takiego nie jadłam, przepis zapisuję:)
jeszcze nigdy takiego nie jadłam... "ciasto z pogranicza biszkoptu i sernika" - te słowa bardzo mnie do niego przekonują :)
Ja też nigdy japońskiego sernika nie jadłem, a jestem sernikowym koneserem. Koniecznie do wypróbowania, bo wygląda bardzo smakowicie w tych swoich fałdkach. ;)
nigdy jeszcze go nie robiłam. ale wygląda cudownie. zapisuję przepis, zrobię niedługo!
nigdy nie jadłam japońskiego sernika, ale jeśli ma być mniej słodki niż taki zwykły, to się piszę rękami i nogami na degustację! (;
A mój "japończyk" w kąpieli wodnej właśnie wylądował w nagrzanym piekarniku . Jaki będzie finisz zobaczymy za około 2 godziny . Mam nadzieję , że nie zakaprysi.
Pięknie wygląda. Robiłam kiedyś japoński sernik i bardzo miło go wspominam :)
też mam ochotę upiec taki sernik, ale jakoś nie mogę się zebrać. Twoje ciasto wygląda wspaniale!
A kiedy trzeba dodać skrobię kukurydzianą i czy jest ona niezbędna?
Skrobię należy przesiać razem z mąką. Jest to niezbędny składnik tego sernika. Pozdrawiam :)
Olu, serniczek już upiekłam, rozumiem, że na noc włozyć go do lodówki?
Ewo tego sernika nie trzeba wkładać do lodówki. On ma zupełnie inną konsystencję niż tradycyjny sernik. Pozdrawiam! PS. Daj znać czy ciasto smakowało :)
Sernik japoński w wykonaniu Pani Elżbiety Mareckiej-Szydło "Jak powiedziałam tak zrobiłam .Wczoraj wieczorem "Japończyk" cieszył moje oczy dziewiczym wyglądem , a dziś rano dodałam mu uroku poprzez owocowe "ubranko. Co prawda jeszcze przed wyjściem na spacer z psem myślałam, że będą to tylko porzeczki . Matka natura dała mi jednak prezent w postaci leśnych malin . A to co najważniejsze sernik jest WYŚMIENITY .Polecam!"
"Hi Aleksandra !!! As promised, we made the Japanese Cheesecake !!! It is so yummy and fluffy http://amantesdelacocina.com/cocina/2013/08/cheesecake-japones/"