SERNIK JAPOŃSKI

SERNIK JAPOŃSKI

SERNIK JAPOŃSKI

Recipe in English Od jakiegoś czasu "chodził" za mną sernik japoński, ale nie mogłam się zmobilizować do jego upieczenia. W końcu wczoraj rano naszła mnie wena i oto jest...ciasto z pogranicza biszkoptu i sernika. Delikatny, puszysty (dotykając tego ciasta roznosi się dźwięk pękających pęcherzyków powietrza) i niezbyt słodki wypiek na pewno znajdzie wielu amatorów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 25 lipca 2013 12:03:02

ciekawy przepis ;) zapisze sobie do zrobienia

Justyna Bąk, 25 lipca 2013 12:08:41

wygląda bardzo smacznie, Lubię serniki, a że takiego nie jadłam, przepis zapisuję:)

kuchcikOla, 25 lipca 2013 12:26:36

jeszcze nigdy takiego nie jadłam... "ciasto z pogranicza biszkoptu i sernika" - te słowa bardzo mnie do niego przekonują :)

Mateusz Magnuski, 25 lipca 2013 13:09:56

Ja też nigdy japońskiego sernika nie jadłem, a jestem sernikowym koneserem. Koniecznie do wypróbowania, bo wygląda bardzo smakowicie w tych swoich fałdkach. ;)

Karmel-itka., 25 lipca 2013 14:37:29

nigdy jeszcze go nie robiłam. ale wygląda cudownie. zapisuję przepis, zrobię niedługo!

toskaniau, 25 lipca 2013 16:33:05

super.. laduje w ulubionych :)

Opalanka, 25 lipca 2013 16:38:19

I ja, i ja zrobię:)

Daria, 25 lipca 2013 16:46:00

nigdy nie jadłam japońskiego sernika, ale jeśli ma być mniej słodki niż taki zwykły, to się piszę rękami i nogami na degustację! (;

uwielbiamy, 25 lipca 2013 18:20:54

Niesamowicie pysznie i kusząco się ten serniczek prezentuje:-)

elasz, 25 lipca 2013 22:18:53

A mój "japończyk" w kąpieli wodnej właśnie wylądował w nagrzanym piekarniku . Jaki będzie finisz zobaczymy za około 2 godziny . Mam nadzieję , że nie zakaprysi.

Majana, 26 lipca 2013 00:26:49

Pięknie wygląda. Robiłam kiedyś japoński sernik i bardzo miło go wspominam :)

Asa_6niebo, 26 lipca 2013 00:42:30

też mam ochotę upiec taki sernik, ale jakoś nie mogę się zebrać. Twoje ciasto wygląda wspaniale!

Anonymous, 26 lipca 2013 01:38:43

A kiedy trzeba dodać skrobię kukurydzianą i czy jest ona niezbędna?

Aleksandra Rybinska, 26 lipca 2013 01:45:34

Skrobię należy przesiać razem z mąką. Jest to niezbędny składnik tego sernika. Pozdrawiam :)

Ewa Capri, 30 listopada 2013 23:24:36

Olu, serniczek już upiekłam, rozumiem, że na noc włozyć go do lodówki?

Aleksandra Rybinska, 1 grudnia 2013 00:35:20

Ewo tego sernika nie trzeba wkładać do lodówki. On ma zupełnie inną konsystencję niż tradycyjny sernik. Pozdrawiam! PS. Daj znać czy ciasto smakowało :)

Aleksandra Rybinska, 9 maja 2014 22:41:36

Sernik japoński w wykonaniu Pani Elżbiety Mareckiej-Szydło "Jak powiedziałam tak zrobiłam .Wczoraj wieczorem "Japończyk" cieszył moje oczy dziewiczym wyglądem , a dziś rano dodałam mu uroku poprzez owocowe "ubranko. Co prawda jeszcze przed wyjściem na spacer z psem myślałam, że będą to tylko porzeczki . Matka natura dała mi jednak prezent w postaci leśnych malin . A to co najważniejsze sernik jest WYŚMIENITY .Polecam!"602731_10151809397166337_287522485_n

Aleksandra Rybinska, 9 maja 2014 23:59:27

"Hi Aleksandra !!! As promised, we made the Japanese Cheesecake !!! It is so yummy and fluffy http://amantesdelacocina.com/cocina/2013/08/cheesecake-japones/"1149052_635654703120377_1829064864_n