Puszysta, maślana, delikatna, pachnąca wanilią i cytryną, nie za sucha babka drożdżowa. Czy można wymagać czegoś więcej od baby drożdżowej? :) No może tylko tego, że mogłoby być jej więcej. ;) Jedna z lepszych jakie jadłam. Już kombinuję co mogłabym dobrego wyczarować z tego przepisu na ciasto drożdżowe... Babka następnego dnia jest równie dobra! Baaaaardzo polecam. :-) Babka drożdżowaPRZEPIS/forma z kominem/Temperatura pieczenia: 180oCCzas pieczenia: ok. 40 min. Ciasto 50 dkg mąki pszennej 15 dkg m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Bardzo polecam! Czekam na podzielenie się wrażeniami. :)
Robiłam pierwszy raz ciasto drożdżowe. Wyszła fantastyczna babka o wspaniałym smaku.
Pierwszy raz robiłam ciasto drożdżowe. Wyszła fantastyczna babka o wspaniałym smaku, pychotka. Bardzo gorąco polecam.