Marchewka karmelizowana do obiadu - jak zrobić?

Marchewka karmelizowana do obiadu - jak zrobić?

Marchewka karmelizowana do obiadu - jak zrobić?

Przepis Jamie'ego Olivera. Obejrzałam w TV, zapisałam i ugotowałam :) Bardzo smaczna! Moja modyfikacja: nie miałam gałązek tymianku, więc dodałam tymianek suszony. Poza tym cukier można zastąpić miodem - dzięki takim słodkim dodatkom marchewka się błyszczy. Najlepiej, gdy marchew jest mała, wtedy ładniej wygląda. Ja miałam część młodej, drobniejszej, takiej z ogródka :) a część dużej. Tę dużą pokroiłam w mniejsze kawałki. Składniki: 1 łyżeczka suszonego tymianku lub 1 gałązka świeżego 3 łyżeczki cukru lub 2 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.